Active Beauty
Această rețetă de aluat pentru vafe îți va îndulci perioada Adventului
timp de citire: min
Patiserie

Această rețetă de aluat pentru vafe îți va îndulci perioada Adventului

Rețeta noastră de aluat pentru vafe este perfectă pentru sezonul festiv și îți aduce un strop de Crăciun în farfurie! Cu doar câteva ingrediente, poți pregăti vafe aurii și pufoase, care vor fi vedetele oricărei petreceri de Crăciun. Este o rețetă simplă, ideală pentru a completa momentele de relaxare cu o cafea de Advent!

Rețetă de aluat pentru vafe: cu felii de portocale prăjite și frișcă

Ingrediente pentru 6-8 bucăți

  • 2 ouă
  • 125 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • 1 linguriță lămâie, organică; coajă
  • 200 g făină de grâu, tip 550
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 200 ml lapte bătut
  • Ulei vegetal; pentru aparatul de vafe
  • 4 portocale ecologice
  • 40 g merișoare uscate
  • 100 g frișcă bătută
  • Unt, pentru prăjit

Prepararea vafelor cu felii de portocale prăjite și frișcă

1. Se prepară aluatul, se lasă la odihnă

Se separă ouăle. Se bate untul cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și gălbenușurile de ou. Se amestecă apoi făina, praful de copt și sarea și se încorporează în amestec alternativ cu laptele bătut, câte o lingură pe rând. Se bat albușurile până devin tari și se încorporează cu grijă. Se lasă aluatul la odihnit aprox. 10 minute.

2. Încălzește aparatul de făcut vafe și coace vafele

Încălzește aparatul de făcut vafe și unge-l cu ulei. Apoi se coace aluatul în mai multe reprize, în 3-4 minute, pentru a obține aproximativ opt napolitane galbene aurii și se țin calde în cuptor la 60 °C pentru scurt timp.

3. Pregătește toppingul

În timp ce vafele se coc, spală o portocală și rade fin coaja. Taie celelalte portocale în felii subțiri. Mărișoarele se taie în bucăți mai mici, iar smântâna se bate până devine fermă.


4. Caramelizează portocalele și aranjează gofrele

Topește untul într-o tigaie și rumenește ușor feliile de portocale, caramelizându-le. Apoi, aranjează vafele cu portocalele, frișca și merișoarele, apoi presară deasupra coajă de portocală. Dacă vrei, poți adăuga sirop de arțar sau unt cu scorțișoară pentru un plus de savoare.

Pentru a crea atmosfera perfectă de Crăciun și un contrast plăcut cu vafele calde, înghețata clasică de vanilie este un acompaniament excelent. În funcție de preferințe, poți opta și pentru înghețată vegană, care va încânta pe toată lumea, având rețeta noastră din articolul „Prepară-ți propria înghețată”. Găsești mai multe sfaturi pentru înghețata de casă în articolul nostru „Cum să faci înghețată fără mașină de înghețată”, perfect pentru cei care vor o înghețată sănătoasă, cremoasă și vegană, fără a adăuga un alt gadget în bucătărie. Dacă vrei să experimentezi și mai mult sau să servești ceva în plus cu napolitanele tale, încearcă rețetele noastre de biscuiți vegani pentru a te pregăti pentru Crăciun!

Sfat: pe dm.ro găsești o varietate largă de ingrediente pentru coacere.

Sfaturile bunicii pentru vafe grozave:

1. Făina potrivită pentru aluatul de vafe

Făina potrivită este esențială pentru vafe perfecte. Făina de grâu tip 550 este deosebit de grosieră și este ideală pentru coacere și aluat.

2. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Pentru ca vafele să iasă bine, este important ca ingrediente precum untul, ouăle și laptele bătut să fie la temperatura camerei. Astfel, este mai ușor să le lucrezi într-un aluat uniform.

3. Pregătește aluatul pentru vafe în avans

Ai invitat oaspeți la o petrecere cu cafea de Advent și te întrebi dacă este posibil să pregătești aluatul de vafe în avans? Nu este nicio problemă, aluatul poate fi pregătit cu două până la trei ore înainte pentru vafe deosebit de reușite.

x
Ne pare rău, dar nu am găsit rezultate pentru căutarea dvs. Vă rugăm să încercați cu alte cuvinte cheie.