Active Beauty
Cum să preparați quinoa: 6 sfaturi pentru un gust bun
Text: Silke Roessel
timp de citire: min

Sănătos și delicios

Cum să preparați quinoa: 6 sfaturi pentru un gust bun

Semințele de quinoa au cucerit de mult timp bucătăriile locale și nu ar mai trebui să lipsească din nicio dietă sănătoasă. Dar la ce ar trebui să fim atenți atunci când pregătim cerealele?
Gătitul quinoa nu este atât de ușor. Similar cu cușcușul, prepararea corectă stă la baza gustului. Dar, dacă o facem corect, poate avea un gust mai mult decât bun ca superaliment sănătos. Quinoa furnizează fier, este plină de proteine, întărește nervii și nu conține gluten. Semințele bogate în substanțe nutritive sunt, prin urmare, baza ideală pentru terciul de la mic dejun, salate exotice sau boluri sănătoase.

Gătitul quinoa: rețeta de bază

În primul rând, înainte de a găti, clătiți boabele de quinoa cu apă rece până când aceasta devine limpede. Spălarea elimină toate substanțele vegetale amare din coajă. Apoi se pun la fiert semințele cu o cantitate dublă de apă și un vârf de cuțit de sare. Se fierbe la foc mediu cu capacul închis timp de aproximativ 15 minute, apoi se lasă să se umfle timp de 10 minute, se amestecă puțin și gata!

6 sfaturi pentru a adăuga aromă în timpul preparării

1. Aparat de gătit în loc de oală

Quinoa poate fi preparată de minune într-un aparat de gătit. Avantajul: dezvoltă o consistență deosebit de cremoasă, iar apa nu poate fierbe și nu poate arde quinoa.


2. Prăjiți pentru mai multă aromă

Pentru a scoate în evidență aroma de nucă a quinoa, pur și simplu prăjiți superalimentul cu puțin timp înainte de a-l găti. Acest lucru permite boabelor să își dezvolte pe deplin aroma.


3. Condimentați în timpul gătitului

Adăugați de la început supă de legume, ierburi sau pastă de tomate. În acest fel, boabele de quinoa absorb aromele încă din timpul gătitului


4. Chipsuri crocante

Un plus special pentru bolul de mic dejun: chipsuri crocante de quinoa. Gătiți superalimentul ca de obicei și apoi prăjiți-l pe o tavă de copt la 180 de grade timp de câteva minute, până când devine auriu.


5. Rafinați înainte de servire

Adăugați boabelor o bucățică de unt sau o lingură de ulei de măsline chiar înainte de a le servi. Acest lucru face ca mâncarea sănătoasă să fie mai cremoasă și să aibă un gust și mai delicat.


6. Quinoa ca desert

Quinoa este, de asemenea, deosebit de potrivită ca bază pentru un desert delicios. Pentru a face acest lucru, gătiți boabele cu lapte în loc de apă timp de aproximativ 15 minute. Apoi se asezonează cu scorțișoară, miere sau zahăr.