Fă-ți propria granola: 3 x rapid de preparat

Granola cu migdale și nucă de cocos: Ingrediente pentru 6-8 porții (aprox. 450 g)

  • 120 g migdale
  • 60 g nuci caju
  • 50 g bucăți de nucă de cocos
  • 50 g semințe de floarea soarelui
  • 40 g semințe de dovleac
  • 2 linguri de semințe de susan
  • 150 ml sirop de arțar
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 1 linguriță pudră de cacao
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 4 caise, uscate
  • (de exemplu, „caise fără sâmburi” de la
  • dmBio)
  • 2 lingurițe de cacao

Prepararea granola cu migdale și nucă de cocos

1. Preîncălzește cuptorul și amestecă ingredientele uscate.
Preîncălzește cuptorul la 150 °C, căldură superioară și inferioară. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Toacă grosier migdalele și nucile caju și pune-le într-un castron. Adaugă chipsurile de nucă de cocos, semințele de floarea soarelui, semințele de dovleac și semințele de susan și amestecă totul bine.
2. Se amestecă restul ingredientelor cu amestecul uscat
Amestecă siropul de arțar, mierea, uleiul de nucă de cocos, pudra de cacao, scorțișoara și sarea într-un bol. Combină amestecul cu ingredientele uscate.
3. Coace amestecul, taie caisele în bucăți mici și amestecă-le cu cacao nibs.

Introdu tava în cuptor pe raftul din mijloc și coace muesli-ul timp de aproximativ 7 minute. Între timp, taie mărunt caisele uscate. Adaugă-le în tavă, amestecă totul bine și coace pentru încă 7-8 minute, până devin aurii. După ce s-a răcit, adaugă nibs de cacao.

Granola cu semințe de scorțișoară: Ingrediente pentru 6-8 porții (aprox. 450 g)

  • 2 linguri de orez brun; crud
  • 120 g fulgi de ovăz
  • 80 g nuci de caju; tocate grosier (de ex. de la dmBio)
  • 70 g semințe; amestecate (de exemplu, „Nusskern Mischung” de la dmBio)
  • 2 linguri de semințe de susan
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 2 vârfuri de cuțit de sare de mare
  • 120 ml sirop de arțar; închis la culoare
  • 2 lingurițe miere de pădure
  • 2 linguri de ulei de rapiță; presat la rece
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră

Prepararea granola cu semințe de scorțișoară

1. Preîncălziți cuptorul, tocați orezul
Preîncălzește cuptorul la 180 °C, căldură superioară și inferioară. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Toacă orezul într-un blender, astfel încât să se vadă încă bucăți fine de orez. Macină orezul într-o râșniță de condimente (sau râșniță de cafea) astfel încât să se vadă încă bucăți fine de orez.

2. Se amestecă orezul cu ingredientele uscate
Se amestecă orezul cu ovăzul, nucile caju, amestecul de boabe, semințele de susan, zahărul și sarea într-un castron.

3. Se amestecă ingredientele lichide cu amestecul uscat și se coace
Într-un bol separat, amestecă siropul de arțar, mierea de pădure, uleiul și scorțișoara. Adaugă amestecul la ingredientele uscate, amestecă bine, întinde compoziția pe tava de copt și coace în mijlocul cuptorului timp de aproximativ 15 minute.