Fă-ți propriul iaurt înghețat: cum să prepari această gustare răcoritoare
Rețeta de bază pentru iaurtul înghețat
Ingrediente pentru patru porții:- 800 g de iaurt natural, iaurt grecesc sau Skyr
- 100 g de zahăr pudră (sau o cantitate asemănătoare de zahăr alternativ)
- 150 ml lapte sau smântână
- 1 linguriță de extract de vanilie
- topping după preferință (fructe, biscuiți, bomboane, sosuri pentru înghețată, nuci ...)
Cum se prapară:
Se bate iaurtul până devine cremos și se adaugă treptat zahărul și vanilia. Dacă alegi varianta cu frișcă, aceasta trebuie bătută separat și apoi amestecată cu restul amestecului. Cel mai simplu mod de a face iaurt înghețat este, desigur, cu o mașină de înghețată (sunt suficiente aproximativ 5-10 minute în ea), dar se poate face și fără. Pur și simplu pune amestecul în congelator pentru câteva ore și amestecă regulat (la fiecare 20-30 de minute) cu o furculiță sau cu un mixer pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a menține înghețata frumoasă și cremoasă. Ornează iaurtul înghețat cu topping-uri și savurează-l imediat, deoarece se topește rapid și nu este potrivit pentru o congelare mai lungă.
Cele mai bune variante FroJo de copiat
Iaurtul înghețat simplu este prea plictisitor pentru tine? Aici vei găsi inspirație pentru variante mai neobișnuite:
1. Iaurt înghețat cu nucă de cocos și afine
Afinele congelate sunt ideale pentru amestecul de iaurt. Dacă îți place o aromă intensă de nucă de cocos, amestecă fulgii de nucă de cocos direct în iaurt. Fulgii mai mari de nucă de cocos sunt ideali ca topping - la fel ca și afinele proaspete și crocante.
Sfat: Adaugă un strop de suc de lămâie pentru a face acest iaurt înghețat și mai răcoritor.
2. Iaurt înghețat cu fructe de pădure și miere
Diese Variante mit Beeren ist sehr simpel – und schmeckt trotzdem köstlich. Die gefrorenen Früchte werden einfach mit den Grundzutaten püriert. Besonders gut schmeckt dieses FroJo, mit Honig gesüßt. Wer es nicht allzu süß mag, lässt dafür einfach den Zucker weg.
3. Iaurt înghețat cu scorțișoară și mere
Für dieses Frozen Joghurt zuerst Äpfel in Stücke schneiden und in Wasser oder Apfelsaft mit Zimt am Herd dünsten und danach völlig auskühlen lassen. Die kalte Apfelmasse mit dem Joghurt pürieren und wie gewohnt gefrieren.
4. Plus de prospețime cu iaurt înghețat de melisă
Această creație este un adevărat deliciu în zilele fierbinți de vară! Taie grosier frunzele proaspete de melisă, pasează-le foarte fin cu puțin sirop (de exemplu, agave) și coaja de lămâie. Amestecă apoi siropul de melisă cu iaurtul până la omogenizare - și ai terminat.