Active Beauty
Paste cu varză și ceapă: o mâncare vegană, perfectă de iarnă
Text: , Rezept: Zucker&Jagdwurst
timp de citire: min

Cu adevărat savuros

Paste cu varză și ceapă: o mâncare vegană, perfectă de iarnă

Iarna poate fi un pic mai savuroasă. Aceste paste vegane sunt asemănătoare cu varza călită cu afumătură, dar sunt exclusiv vegetale. Tofu afumat și sosul de soia sunt folosite ca adaos aromat la varză și paste - vă recomandăm cu căldură să încercați acest preparat reinterpretat.

Blogul culinar vegan Zucker&Jagdwurst ne-a oferit rețeta perfectă pentru paste gustoase cu varză și tofu afumat:

Rețeta pentru paste vegane

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 kg de varză albă
  • 4 cepe
  • 200 g tofu afumat
  • 1 lămâie
  • 15 g pătrunjel
  • 200 g unt vegan
  • 50 g zahăr
  • 500 g de paste vegane late (de exemplu, fettuccine sau linguine)
  • Ulei vegetal
  • Sos de soia (opțional)
  • Liquid Smoke (opțional)
  • Sare
  • Piper

Prepararea pastelor vegane:


1. Se prepară varza albă și tofu
Se îndepărtează tulpina de la varza albă și se taie varza în fâșii subțiri. Se curăță ceapa, se taie în două și se taie, de asemenea, în felii subțiri. Tăiați tofu afumat în cuburi mici. Pentru a servi mai târziu, se taie lămâia în felii și se toacă fin pătrunjelul.

2. Se rumenește varza albă și se fierb pastele
Se introduce untul vegan într-o tigaie și se încălzește câteva minute până se topește. Începeți prin a sota feliile de ceapă timp de 2-3 minute, până când acestea devin translucide. Ulterior adăugați varza albă și presărați totul cu zahăr și amestecați. Puneți un capac pe tigaie și gătiți varza timp de aproximativ 20 de minute, până când este moale ca untul. Se amestecă la fiecare 5 minute pentru ca ingredientele să nu se ardă. Între timp, fierbeți pastele în apă sărată al dente.

3. Pregătirea tofu afumat
În paralel, încingeți uleiul vegetal într-o altă tigaie și prăjiți cuburile de tofu afumat timp de 3-4 minute, până când se rumenesc bine. Dacă se dorește, se asezonează cu puțin sos de soia și câteva picături de Liquid Smoke.

4. Se amestecă pastele și varza albă și se servesc
Se adaugă pastele fierte la varza albă din tigaie și se amestecă totul bine. Se asezonează din nou cu sare și piper după gust. Se porționează pastele cu varză pe farfurii și se acoperă cu cubulețele de tofu afumat și pătrunjelul tocat și se servește cu o felie de lămâie.

Beneficiile verzei: 3 motive pentru care iubim atât de mult varza albă

O mulțime de vitamine și calciu
Varza este un adevărat superaliment. În 100 de grame de varză albă se găsește la fel de multă vitamina C ca într-un pahar de suc de portocale - o porție de 250 de grame acoperă necesarul zilnic. Varza albă conține, de asemenea,: Vitaminele A, B, E și K, precum și mineralele calciu, fier și magneziu

Benefic pentru intestin
Varza conține numeroase fibre. Acestea nu sunt descompuse prin mestecare și în intestinul subțire și servesc drept hrană pentru bacteriile intestinale - astfel încât varza pune în mișcare un intestin leneș și ameliorează afecțiunile gastrointestinale. Pentru a preveni/ameliora balonările, se recomandă prepararea verzei cu amestecarea de condimente precum coriandru, chimenul sau semințele de fenicul, care dau savoare și previn balonările.

Super legume ieftine
O varză ca aceasta este impresionantă - fiind o legumă ieftină și ușor de depozitat, varza albă este disponibilă aproape peste tot în lume și pe tot parcursul anului. Varza albă are un gust deosebit de bun în special în sezonul principal de recoltare - de la sfârșitul toamnei până în martie.