Active Beauty
Rubarbă picantă: pui cu rubarbă și ierburi
timp de citire: min

Neobișnuit de bun

Rubarbă picantă: pui cu rubarbă și ierburi

În sfârșit, a venit din nou vremea rubarbei! Iubim această legumă de sezon și o consumăm sub formă de gem sau în prăjituri, plăcinte și sorbeturi. Dar știați că rubarba este un adevărat deliciu și sub formă sărată? Nu? Atunci trebuie neapărat să încercați rețeta noastră de pui cu rubarbă și ierburi! Nota acrișoară a rubarbei este pur și simplu perfectă cu puiul gătit fraged.

Rubarbă picantă: pui cu rubarbă și ierburi

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 g de rubarbă
  • 1 pui; 1,4 kg, gata de gătit
  • sare
  • piper negru
  • 150 ml de vin alb, sec
  • 250 ml de supă de pui (sau supă de legume)
  • 1 mână de pătrunjel
  • ulei de măsline

Preparare rubarbă picantă

1. Preîncălziți cuptorul, pregătiți rubarba și puiul
Se preîncălzește cuptorul la 200 °C, la foc de sus și de jos. Se spală și se curăță rubarba și se taie pe diagonală în fâșii de aproximativ 1 cm lățime. De asemenea, se spală puiul, se taie în 8 bucăți, se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tavă de copt unsă cu ulei împreună cu rubarba.
2. Pregătirea puiului în cuptor
Se toarnă vinul și supa și se pun la fiert în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Întoarceți totul din când în când între timp. Adăugați supă la nevoie.
3. Servire
Se spală pătrunjelul, se scurge și se toacă fin. Se presară peste pui, se condimentează după gust și se servește.
Se potrivește bine cu pâine proaspătă și un bol de salată crocantă.