Semințe de in: șase fapte despre acest superaliment
1.Semințele de in sunt pline de nutrienți
Știați că semințele de in au cel mai mare conținut de acizi grași omega-3 din plante? Acestea au, printre altele, efecte antiinflamatorii și de scădere a tensiunii arteriale. Semințele furnizează, de asemenea, magneziu, vitamina E, B1, B2, B6 și acid folic. Cu toate acestea, superalimentul conține și cianură de hidrogen, așa că nu trebuie să consumați mai mult de două linguri pe zi.
2.Semințele de in hrănesc pielea
Semințele de in conțin lignani, structuri vegetale care se aseamănă cu estrogenul. Aceștia duc la echilibrarea hormonilor și stimulează producția de colagen - astfel încât și pielea beneficiază de pe urma lor. Ce ziceți de o mască DIY făcută din semințe de in și apă? Aceasta stimulează circulația sângelui și reduce porii dilatați.
3.Semințele de in ajută intestinul
Semințele de in sunt eficiente împotriva constipației: mucilagiul pe care îl conțin poate absorbi cantități mari de apă și astfel crește volumul conținutului intestinal. Mucilagiile conținute de semințe pot absorbi cantități mari de apă și, astfel, pot crește volumul conținutului intestinal. Datorită efectului lubrifiant al uleiului conținut de semințe, conținutul este apoi transportat rapid spre ieșire. De altfel, semințele de in măcinate au un efect mai intens decât semințele de in întregi. Important:
Beți multă apă!
4.Semințele de in sunt versatile din punct de vedere culinar
Semințele de in pot fi folosite într-o mare varietate de forme culinare. Fie că sunt semințe întregi, zdrobite (ca garnitură pentru muesli sau terci),
măcinate (ca făină bogată în fibre și cu un conținut scăzut de carbohidrați) sau presate sub formă de
ulei (aromă de nucă, perfectă pentru sosurile de salată, dar aveți grijă să nu le încălziți!) - sunt sănătoase și delicioase în orice formă.
5.Semințele de in previn pofta de mâncare
Dacă mâncați semințe de in, este mai probabil să nu vă atingeți de punga de chipsuri. Cum funcționează acest lucru? Fibrele conținute în semințe se umflă în stomac, se răspândesc acolo și duc la o sațietate îndelungată. În plus, nivelul de zahăr din sânge crește mai încet după ce mâncați semințe de in, iar acest lucru previne poftele.
6.Parte din cultura noastră
Inul este considerat a fi una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, încă din anul 7500 înainte de Hristos. Până în secolul al XVIII-lea, inul a fost considerat cea mai importantă materie primă textilă.