Semințe de psyllium: de ce are parte superalimentul de o revenire?
Semințele de psyllium se alătură fructelor de pădure, semințelor de chia, semințelor de in și matcha în rândul superalimentelor. Boabele mici și brune au fost considerate mult timp un remediu casnic pentru tot felul de afecțiuni. Și, deoarece nu trebuie să fie importate pe distanțe lungi, precum superalimentele exotice, produsele-minune sunt și mai ecologice.
4 motive pentru a mânca mai des semințe de psyllium
1. Intestin mai puternic datorită conținutului ridicat de fibre
Semințele de psyllium sunt adevărate bombe de fibre. Specialiștii recomandă 30 de grame de fibre alimentare pe zi, iar aceste semințe conțin 70 de grame de fibre alimentare la 100 de grame!
2. Semințele de psyllium favorizează digestia.
Datorită substanțelor nedigerabile și a fibrelor alimentare, semințele de psyllium sunt unele dintre cele mai bune remedii casnice pentru problemele digestive. Târățele de psyllium leagă apa, motiv pentru care ajută împotriva diareei și a constipației. În intestin, acestea se umflă și formează un fel de strat de mucus care creează o peliculă pe peretele intestinal. Acest lucru previne iritarea colonului.3. Semințele de psyllium vă ajută să slăbiți
Conținutul ridicat de fibre din semințele de psyllium vă menține sațietatea pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru reduce riscul de a avea pofte alimentare. Motivul pentru aceasta este umflarea lor în stomac. Un gram de coajă de semințe leagă între 40 și 50 de grame de apă, ceea ce crește volumul și vă face să vă simțiți sătul mai repede și pentru mai mult timp.4. Semințele de psyllium mențin constant nivelul de insulină.
Deshalb können sie auch bei Typ-2-Diabetes zum Einsatz kommen. Personen mit einem hohen Cholesterinwert profitieren von der Einnahme ebenso wie übersäuerte Körper. Antioxidantien helfen zusätzlich, das Herz-Kreislauf-System zu schützen.Acesta este motivul pentru care pot fi consumate și către persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Persoanele cu un nivel ridicat de colesterol beneficiază, de asemenea, de pe urma administrării lor, la fel ca și organismele cu un conținut ridicat de acid. Antioxidanții din semințe contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular.