Gogoși la cuptor: o rețetă simplă și rapidă
Pe vremea bunicii, era plăcut să petrecem ore întregi în bucătăria încălzită, pregătind împreună gogoși. În zilele noastre, timpul pentru coacere este adesea limitat, așa că avem nevoie de o rețetă rapidă și ușoară de gogoși. De aceea ne este de utilă rețeta noastră de gogoși la cuptor.
Pe lângă o ținută de petrecere grozavă și un machiaj potrivit, există un lucru care nu poate lipsi la carnaval: gogoșile! Cu rețeta noastră de gogoși la cuptor, putem coace noi înșine o mulțime de gogoși și putem economisi bani la petrecerile mai mari de carnaval.
Rețetă simplă și rapidă pentru gogoși la cuptor
Timp de preparare:
60 de minute (inclusiv 30 de minute de dospire)
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 270 g de făină + încă puțin pentru presărat pe blat
- 35 g de zahăr granulat
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml lapte
- coaja rasă de la o lămâie organică
- 2 ouă
- 100g unt
- 1 plic de zahăr vanilat (de exemplu, de la dmBio)
- 1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
- Gem de măceșe (de exemplu, de la dmBio)Budincă de vanilie (de exemplu, de la dmBio)
- 300 ml lapte sau lapte de migdale
- 2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr (de ex. de la dmBio)
- Zahăr pudră pentru presărat
Preparare
Pregătirea gogoșilor la cuptor
1. Pregătirea aluatului pentru gogoși
Se amestecă drojdia uscată cu făina.
Se adaugă zahărul granulat, sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, cele două ouă și untul moale, la temperatura camerei.
Se încălzește un pic laptele, se încorporează și apoi se frământă bine aluatul.
Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați aluatul să se odihnească într-un loc cald timp de o jumătate de oră.
Se adaugă zahărul granulat, sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, cele două ouă și untul moale, la temperatura camerei.
Se încălzește un pic laptele, se încorporează și apoi se frământă bine aluatul.
Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați aluatul să se odihnească într-un loc cald timp de o jumătate de oră.
2. Formați gogoșile
Se pudrează mâinile cu făină și se formează bile rotunde de aluat.
Se aplatizează ușor aluatul și se așază pe o tavă de copt cu hârtie de copt.
Se aplatizează ușor aluatul și se așază pe o tavă de copt cu hârtie de copt.
3. Coaceți gogoșile
Coaceți gogoșile în cuptor la 200°C grade Celsius, cu căldura de sus și de jos, timp de aproximativ 20 de minute.
De îndată ce sunt aurii, scoateți gogoșile din cuptor.
De îndată ce sunt aurii, scoateți gogoșile din cuptor.
Ingrediente pentru umplutură
4. Se prepară crema de vanilie
Se încălzește laptele într-o cratiță, se adaugă budinca de vanilie și zahărul.
Se amestecă totul până când se formează o cremă.
Se amestecă totul până când se formează o cremă.
5. Umplerea gogoșilor
Se toarnă crema de vanilie răcită într-o pungă și se umplu gogoșile cu ea
Sfat: În loc de cremă de vanilie, gogoșile pot fi umplute și cu gem de zmeură sau altă dulceață.
Sugestie de servire:
La final, se presară gogoșile cu zahăr pudră..