Deserturi delicioase pentru masa de Paște
De Paște, puteți să vă bucurați de bunătăți pe săturate. După un antreu festiv și un fel principal gustos, o masă de Paște reușită culminează cu un desert delicios.
Tort cu cremă de brânză și căpșuni
Ingrediente pentru o formă rotundă cu diametrul de 26 cm:
Pentru aluatul de patiserie:
- 100 g unt rece
- 40 g zahăr brut din trestie de zahăr
- 150 g făină de spelta, tip 630
- 1 vârf de cuțit de sare
- coaja rasă de la ½ lămâie netratată
Pentru blatul pufos:
- 5 albușuri de ou
- 5 gălbenușuri de ou
- 1 vârf de cuțit de sare
- 100 g zahăr brut din trestie de zahăr
- 4 linguri de ulei vegetal
- 100 g făină de spelta, tip 630
- 50 g migdale măcinate
- 1 linguriță de praf de copt cu cremă de tartar
- 15 g de migdale tocate
- 1 linguriță de zahăr brut din trestie de zahăr
Pentru umplutură
- 400 ml frișcă bătută
- 1 plic de zahăr vanilat
- 150 g de zahăr pudră cernut
- 200 g de cremă de brânză
- 300 g căpșuni
- unt pentru uns forma
- zahăr pudră cernut
Preparare:
Se tapetează baza unei formei de copt detașabile (26 cm) cu hârtie de copt. Se ung părțile laterale cu unt și se presară cu făină. Pentru aluatul de patiserie (care este baza tortului) se frământă toate ingredientele într-un aluat neted, folosind un robot de bucătărie sau cu mâna și se presează uniform în interiorul formei de copt. Înțepați aluatul de mai multe ori cu o furculiță, acoperiți forma și dați-o la frigider sau la congelator până când devine fermă. Între timp, preîncălziți cuptorul la 175 °C (cuptor cu ventilator). Se coace în prealabil aluatul timp de aproximativ 20 de minute pe raftul din mijloc, până când devine auriu.Între timp, albușurile pentru blaturile superioare se bat până se întăresc. Adăugați treptat zahărul și bateți până când amestecul devine lucios. Se adaugă treptat gălbenușurile de ou, apoi se adaugă uleiul în fir subțire. Se amestecă făina, migdalele măcinate și praful de copt și se încorporează ușor. Se toarnă amestecul în forma de copt folosită anterior, tapetată cu hârtie de copt, se netezește partea de sus și se presară cu migdale măcinate și restul de zahăr. Se coace pe raftul din mijloc timp de aproximativ 35 de minute, până când devine auriu sau până trece testul scobitorii. Se lasă să se răcească pe un grătar și se scoate din formă și din hârtia de copt
Tăiați tortul în două, transversal. Așezați cu grijă aluatul de la bază pe o farfurie de tort. Bateți frișca până când devine tare. Amestecați zahărul vanilat și zahărul pudră cu crema de brânză și încorporați frișca bătută tare. Curățați căpșunile și tăiați-le în cuburi mici. Se întinde jumătate din cremă pe aluatul de la bază și se presară jumătate din cubulețele de căpșuni deasupra. Așezați cu grijă stratul din mijloc, după care puneți din nou cremă, apoi căpșuni. Puneți ultimul blat deasupra și presați ușor. Se pudrează tortul cu zahăr pudră și se decorează cu fructe sau flori, după preferințe. Iată finalul perfect pentru o masă de Paște delicioasă!
Cupcakes cu cremă de brânză și lămâie
Ingrediente pentru 12 bucăți:
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 150 g de zahăr brut din trestie de zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat bourbon
- 150 g făină de spelta, tip 630
- 2 lingurițe rase de praf de copt cu cremă de tartar
- 60 g migdale măcinate
- 50 g migdale tocate
- 1 vârf de cuțit de sare
- sucul și coaja rasă de la 2 lămâi netratate
Pentru crema de brânză:
- sucul și coaja rasă de la 2 lămâi netratate.
- 100 g unt moale (la temperatura camerei)
- 50 g zahăr pudră
- 1 linguriță de zahăr vanilat bourbon
- 200 g de cremă de brânză
Pentru decor:
- 30 g miere lichidă
- 50 g de migdale tocate
- mini-tavă de brioșe
- 12 forme mici pentru brioșe
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160 °C (cuptor cu ventilator). Se topește untul într-o cratiță. Se adaugă laptele, se amestecă puțin și se dă cratița deoparte.Se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase. Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă migdalele măcinate și cele tocate și sarea și se amestecă. Se amestecă ingredientele uscate în compoziția de ouă, apoi se adaugă amestecul de lapte și unt, sucul și coaja de lămâie și se încorporează și ele.
Așezați formele de hârtie în tava de mini-brioșe și umpleți-le în proporție de 2/3 cu aluat. Coaceți prăjiturile în cuptorul încins timp de 12-15 minute, testându-le cu un bețișor de lemn după 12 minute. Lăsați mini-brioșele coapte să se răcească pe un grătar
.
Pentru crema de brânză, bateți toate ingredientele într-un robot de bucătărie până devin cremoase. Se rumenesc migdalele tocate într-o tigaie antiaderentă la foc mic, fără ulei. Se întinde crema de brânză pe mini-brioșele răcite, se stropește cu miere și se decorează cu fulgi de migdale.
Vă dorim distracție plăcută în timpul coacerii și un Paște Fericit!