Meal Prep: gătește în prealabil și bucură-te!
Meal Prep: 6 sfaturi practice pentru succes
1. Planificarea este totul:
Ce ar trebui să gătești și pentru câte zile? Gândește-te la rețete, notează ingredientele și abia apoi mergi la cumpărături. Pentru a avea pregătită o bază bună și sănătoasă de alimente, asigură-te că ai un amestec bun de legume, fructe, surse de proteine (leguminoase, nuci, tofu) și carbohidrați sățioși (paste, orez, cartofi). Alimentele care nu sunt potrivite pentru Meal Prep sunt ouăle prăjite, ciupercile și salatele delicate.
2. De asta este nevoie pentru transport:
Cutiile de prânz, borcanele de depozitare și borcanele de conservare sunt tovarăși indispensabili pentru pregătirea meselor. Recipientele trebuie să se închidă bine, să fie ușor de transportat și să fie etanșe. Pentru alimentele calde, cum ar fi supele, există cutii termo suplimentare; pentru dressinguri și sosuri, sunt potrivite borcanele mici cu capac cu șurub.
3. Acordă atenție valorii adăugate:
Alimentele versatile care pot fi folosite pentru mai multe feluri de mâncare sunt deosebit de potrivite. Mai ales în cazul legumelor (de exemplu: broccoli, ardei) sau al unor garnituri gustoase precum bulgur sau cușcuș, acest lucru poate economisi timp și spațiu în frigider.
4. Experimentarea cu arome:
Pentru a aduce varietate în masa la pachet, merită să folosești condimente și ierburi foarte diferite. Câteva dintre cele mai importante condimente de bază sunt: sare, piper, chimen, paprika, busuioc, oregano, cimbru, rozmarin și scorțișoară. Cei care gătesc mese mai variate ar putea să adauge câteva opțiuni precum: coriandru, turmeric, fenicul, nucșoară, cardamom, allspice, chimen și semințe de muștar.
5. Gândește-te la viitor:
Unele mâncăruri pot fi transformate cu succes, de exemplu în supe sau tocănițe, ceea ce evită să mănânci același lucru de două ori.
6. Se gătește al dente:
Este mai bine să nu lași mâncărurile pe aragaz prea mult timp prima dată, pentru ca acestea să nu fie prea gătite atunci când sunt reîncălzite.
Meal Prep - Bucătărie cu un concept
Ai chef de o gustare? Avem ceva gustos în mânecă! Clătire din hrișcă la micul dejun, o moussaka de linte la prânz și o cină ușoară: o salată de bulgur cu somon afumat!