Active Beauty
Ouă Florentine: noua noastră rețetă favorită pentru brunch
Text:
timp de citire: min
Mic dejun

Ouă Florentine: noua noastră rețetă favorită pentru brunch

Brunch-ul îi face pe toți fericiți cu o mare varietate de feluri de mâncare. Pe lângă produse de patiserie proaspete, produse tartinabile, fructe și legume, un fel de mâncare delicioasă cu ouă nu trebuie să lipsească din meniu. Dacă doriți să încercați mâncăruri mai sofisticate alături de clasicul fel de mâncare cu ouă, rețeta noastră de ouă Florentine este o alegere bună. În această variantă, oul poșat, pâinea prăjită crocantă și spanacul proaspăt se întâlnesc cu sosul hollandaise cremos.

Ouă Florentine

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1 hașmă
  • 1/2 cățel de usturoi
  • 250 g spanac baby
  • 4 felii de brioșe sau pâine prăjită
  • 120 g de unt
  • 2 gălbenușuri de ou proaspete
  • 1/2 lingură de suc de lămâie
  • Sare,
  • piper negru
  • 4 linguri de germeni de mazăre
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 ouă
  • 50 ml de oțel de vin alb

Prepararea ouălor florentine

1. Se prepară hașma, usturoiul și spanacul

Se curăță hașma și se taie cubulețe. Se toacă fin usturoiul. Se clătește spanacul cu apă rece și se scutură pentru a-l usca.

2. Prepararea sosului hollandaise

Se topește untul pentru sosul hollandaise într-o cratiță, se amestecă gălbenușurile de ou cu 2 linguri de apă într-un castron de metal și se bat în Bain Marie până când compoziția devine aerisită și groasă. Se adaugă prin amestecare untul picătură cu picătură. Se asezonează cu suc de lămâie, sare și piper. Se acoperă și se păstrează la cald.

3. Prepararea germenilor și a spanacului

Se dă în clocot apa dintr-o oală mică. Se opăresc pentru scurt timp germenii și se lasă să se scurgă bine. Pentru spanac se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se rumenește ușor hașma în această tigaie. Se întinde spanacul deasupra, se acoperă compoziția și se lasă să se pătrundă. Se asezonează cu sare.

4. Poșarea ouălor

Între timp se aduce la temperatura de fierbere într-o cratiță o cantitate de 1,5 l de apă cu oțet pentru ouă. Se sparg ouăle pe rând și se scurg fiecare într-un pahar sau într-un castron mic. Se ridică cratița de pe foc astfel încât apa să nu mai fiarbă. Conținutul se amestecă cu o lingură de lemn pentru a crea un ușor vârtej. Se introduc succesiv ouăle, unul câte unul, în apă. Cu ajutorul lingurii, se trage albușul de ou în jurul gălbenușului. Se pune din nou cratița pe foc și se lasă ouăle la poșat timp de 4 - 5 minute.

5. Prepararea ouălor florentine

Se prăjește pâinea până când devine aurie și se acoperă cu spanac. Se scot ouăle poșate cu o spumieră, se scurg și se pun peste spanac. Se servesc cu sos hollandaise și germeni.


Ouă Florentine: Secretul din spatele rețetei

Ca orice rețetă legendară, în spatele ouălor florentine se află mai multe povești despre apariția lor. În timp ce unii vorbesc despre răspunsul vegetarian la legendarul fel de mâncare pentru brunch „ouă Benedict“, alte surse susțin că acest fel de mâncare delicios pe bază de ouă își are originea chiar în perioada renașterii. Se spune că atunci când s-a căsătorit cu regele francez Henric al II-lea în anul 1547, prințesa italiană Caterina de' Medici a adus cu ea în noua sa patrie obiceiurile culinare italienești și rețetele. Deoarece Caterina de' Medici era originară din Florența și, probabil, îi plăcea să mănânce ouă poșate cu garnitură de legume, se explică astfel originea ouălor florentine. Fie că este un fel de mâncare regală sau o variație vegetariană a unui produs clasic - iubim combinația de pâine prăjită, ou poșat, legume proaspete și sos hollandaise cremos!

x
Ne pare rău, dar nu am găsit rezultate pentru căutarea dvs. Vă rugăm să încercați cu alte cuvinte cheie.