Rețetă de vară: salată de pepene verde și feta
Rapid de preparat și atât de răcoritor: cu salata de pepene verde și brânza feta, vara nu numai că poate veni, dar poate să rămână un pic mai mult timp! Dulceața proaspătă a pepenelui se completează perfect cu brânza feta sărată. Amestecate cu un dressing rapid și acoperite cu nuci de cedru crocante, cele două formează un duo imbatabil de salată de vară!
Ingrediente pentru 4 persoane
- aprox. 1 kg de pepene verde
- 250 g feta
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet (de plante)
- 1 lime
- 2 lingurițe de miere
- 2 buc. ceapă verde sau o ceapă roșie
- 1-2 linguri de nuci de cedru dmBio
- sare
- piper proaspăt măcinat
- mentă
Mod de preparare
- Prăjiți puțin nucile de cedru într-o tigaie, fără a adăuga ulei, până devin aurii și puneți-le deoparte într-un bol mic.
- Se taie pepenele verde în cuburi, ceapa julienne în inele subțiri și se așază într-un bol de salată.
- Se stoarce lămâia verde și se amestecă sucul cu mierea, uleiul de măsline, oțetul, sarea și piperul și se toarnă peste pepene și ceapă și se lasă aproximativ 15 minute. Se taie feta în cuburi și se amestecă.
- Se toacă menta proaspătă și se presară peste salată, împreună cu nucile de cedru și un vârf de cuțit de piper.
Așa că mergeți în căutarea unui pepene dulce și suculent și veți vedea că bolul se va goli mai repede decât grătarul! Apropo de grătar: în acest articol, veganii și toți cei care nu consumă carne, vor găsi sfaturi utile!